Начало Риби
  • Български (България)
  • GreekFacebook MySpace Twitter Digg Delicious Google Bookmarks 
Банер
Банер
Продажба на декоративни рибки

Информация за сладководните декоративни рибки които предлагаме в зоомагазина, за грижите и отглеждането им.Черен Фантом

Латинско име: Megalamphodus megalopterus

Група: Тетри

Семейство: Харацинови

Приблизителен размер: 4,5см

Мин.размер на аквариума: 30-40л

Температура: 22-28 градуса Целзий

Черният Фантом предпочита гъсто населен аквариум,приглушена светлина и тъмен грунд. Тези рибки могат да се гледат в почти всякакъв вид вода, отглеждат се в група от по минимум 6 рибки. Могат да образуват пасаж с подобни на тях видове.

Хранене: ядат всичко, сухи храни, дребна жива храна-артемия или дафня.

Размножаване: аквариумът трябва да бъде с много плаващи растения. Мъжките рибки имат по-дълги перки а женските имат червени щрихи. Женската снася до 300 яйца. Веднъж хвърляйки хайвера родителите трябва да се преместят. Малките се хранят с новоизлюпена артемия.

 
Ботция

Латинско име Botia

Група Сомове

Семейство Кобитиди

Приблизителен размер до 30см

Мин.размер на аквариума 300л

Температура 25-30 градуса Целзий

Боцията Клоун обикновенно се отглежда в тропически аквариуми.Тялото и е оранжево с три черни ивици.Около устата си има мустаци,които и служат за намиране на храна.Боцията е кротка,активна и е добре да се отглежда в групи с по няколко екземпляра.Характерно е за тези рибки лягането на една страна по време на сън.

Хранят се с дребни червей,ракообразни,скариди,люспи но за предпочитане е да се хранят с жива и замразена храна така те най-бързо израстват.

Размножаване-естествено размножаване неможе да се постигне тъй като рибата неможе да достигне полова зрялост.Продължителността на живот на рибката достига до 50год.

 
Крибензис

Латинско име: Pelvicachromis pulcher

Група: Цихлиди

Приблизителен размер: 8-10 см

Мин.размер на аквариума: 50л

Температура: 24-25 градуса Целзий

Тялото на Крибензис е издължено и вретеновидно и изтъняващо към главата и опашката. Мъжките индивиди са по-издължени а женските са по-къси и по-тлъсти. Основният цвят им е сребрист,две по-тъмни хоризонтални ивици преминават през тялото. Цветът на гръбната перка е с тъмен кант и черни петна в основата. Опашката е разделена от средната тъмна ивица като в долната част е почти прозрачна а в горната жълта с черни овални петна. Коремът е розов до черен. Среща се и албиносна форма на вида.

Отглеждане: когато не се размножават Крибензисите не са агресивни. През повечето време обаче те защитават хайвера си или се подготвят да хвърлят, което ги прави неподходящи за съжителстване с по-деликатни и бавно подвижни рибки. Крибензисите обичат пещери и укрития. В аквариума могат да се използват стабилно наредени кубчинки от камъчета или глинени саксийки. Крибензисите стават доста агресивни као аквариумът е пренаселен. Крибензисите са всеядни рибки, хранят се със суха храна, гранулирана, замразена артемия, дафня. По природа са дънни рибки така че храната която им давате трябва да потъва на дъното.

 
Анциструс

Анциструс

Латинско име: Ancistrus sp.

Група: Сомове

Приблизителен размер женски: 12см, мъжки: 15см

Минимален размер на аквариума: 50 литра

Температура: 16-25 градуси Целзий

Анциструсите са кротки риби, което ги прави идеални за аквариуми с много различни видове.Те са всеядни риби, макар че основната част от храната им е с растителен произход. В аквариумни условия те се хранят с водорасли, понякога и с остатъци паднали по дъното. Анциструсите никога не търсят храната на повърхността.

Размножаване: зрелите мъжки винаги разполагат с голям брои дълги шипчета по муцуната. За размножаването им е необходимо да им бъде осигурено скривалище, за да могат спокойно да влизат вътре. Малките се излюпват след около 5 дни.

 
Грацилис

Латинско име Gratsilis

Приблизителен размер 3-4,5см

Мин.размер на аквариума 10л

Температура 20-26 градуса Целзий

Мъжките стават по-малки и по-тънки от женските.Хранят се с различни видове храни.Грацилис стават полово зрели след 50-ият ден.Размножават се при по-слабо осветление.Хайвера се излюпва за 6-10 дни.Грацилис съжителства без проблеми с всякакъв вид рибки.

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2